Trådlyft

Trådlyft med polydioxanon (PDO) -trådar. PDO-trådar är tunnare än ett hårstrå och är av samma material som används inom kirurgi. De är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarligt för kroppen.

PDO-trådlyft med syfte att föryngra, förbättra hudkvaliten samt att motverka åldrandeprossesen.

Behandlings område:
Ansikte
Akneärr
Pannan
Läppar
Under ögonen
Ögonbryn
Käklinje
Hals
Överarmarnas baksidor,
Bröst
Bakdel
Mage
Lår

Resultat:
PDO-trådarna som har förts in i rätt position under huden utövar ingen dragning eller spänning i huden. De varken syns eller känns och bidrar relativt snart till en så kallad reparativ inflammation med kraftfull nybildning av kollagen som lägger sig runt PDO-trådarna i täta formationer och bygger upp strukturen under huden. Det medför att strukturen lyfts och konturerna återskapas. Trådlyft ger ett naturligt resultat eftersom det följer de naturliga konturerna. Resultatet börjar synas inom 3-4 veckor efter behandlingen, fortsätter sedan att successivt förbättras de efterföljande 2-3 månaderna och håller sedan upp till 1,5-2år efter det.

Biverkningar
Vanligast är blåmärken efter nålsticken, men även en lätt rodnad och svullnad kan uppstå. En viss oregelbundhet i huden kan uppstå till följd av djupa blåmärken och den lokala svullnaden. Bieffekterna går i regel successivt över på några dagar upp till 1 vecka men kan hos vissa individer kvarstå längre än så.

Trådlyft med hullingar:
Man får en omedelbar effekt vid behandlingstillfället från det lyft och positionering av huden som PDO-trådarna med små, fina hullingar ger. Tiden efter behandlingen stimuleras och ökar även elastin- och kollagenproduktionen som en effekt av att PDO-trådarna gradvis absorberas av hudvävnaden. Dessa effekter tillsammans resulterar i en uppstramning, ett lättare lyft och med tiden ökad spänst och elasticitet i huden.

Resultatet kan hålla ca 12- 18 månader men är högst individuellt beroende på levnadsvanor, rökning, hudkvalité osv.

Exempel på några vanliga behandlingsområden:
Kinder
Käklinje
Ögonbryn
Mungipor
Panna
Foxy eyes / cat eyes