PRP hud

Med tiden minskar den egna kollagenproduktionen och hudens cellförnyelse. Detta resulterar i att huden blir rynkigare och tappar sin lyster. Även genetiska och miljömässiga faktorer har en viss påverkan.

Med PRP (platelet rich plasma) även kallad vampyrbehandling, är en vetenskapligt bevisad föryngrande behandling. Den stimulerar kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare. PRP på huden kan utföras på ansikte, hals, dekolletage eller på händerna.

Resultat:
Jämnare pigment
Reducering av ärr från exempelvis akne
Slätare hy
Mer lyster
Påskyndad läkningsprocess.
Ökad produktion av kollagen.

En liten mängd blod tas från kundens arm i ett sterilt rör. Blodet centifugeras och på så sätt utvinns trombocyter ur din egna blodplasma. Trombocyter är proteiner som innehåller tillväxtfaktorer. Denna plasman injiceras jämnt i hela huden. Resultatet blir aldrig osymmetriskt eller klumpigt som det kan bli efter en filler-behandling. Huden kommer efter någon vecka från behandlingsdagen att ha fått markant bättre lyster och ofta har huden stramats upp något så att små rynkor försvinner.

Orsaken till rynkor är att kollagen och elastin försvunnit och det blir gropar eller fåror i huden. Är rynkorna eller vecken mindre kommer PRP kunna få huden att producera mer kollagen och därigenom lyfta upp/fylla igen vecket och rynkan kommer att bli mindre. Är rynkan för djup kan PRP förbättra, men inte helt återställa rynkan.

Linjer i ansiktet blir mjukare och hyn kommer få mer lyster. Det tar någon månad innan kroppen börjar producera mer kollagen, men att få finare lyster går relativt snabbt och är något alla upplever.

Biverkningar:

Omedelbart efter behandlingen är det behandlade området rött, vilket avtar efter några timmar. Blåmärken som uppstår av nålsticken kan lätt täckas med make-up nästa dag. Det finns en viss svullnad, vilket hos de flesta patienter avtar efter ett par dagar.

Kontraindikationer:

Patienter med lågt antal blodplättar
Anemi
Hudinfektion vid injektionsstället
Cancersjukdom
Graviditet/amning
Autoimmun sjukdom
Blödarsjuka
Leversjukdom
Behandling med blodförtunnande mediciner (Waran, Heparin, Aspirin, mm.)

Fördelar med behandlingen:

– Behandlingen är ett naturligare alternativ till
– Filler och Botox då den inducerar nybildning av hud med hjälp av kraften ifrån din egen kropp
– Vänder på åldringsprocessen
– Ingen risk för klumpar på injektionsstället.
– Ingen risk för allergisk reaktion
– Resultatet förbättras med tiden (till skillnad från fillers vars effekt avtar med tiden i takt med att fillern bryts ner av kroppen)
– Friskare hud på ett naturligt sätt
– Färre rynkor och hudveck
– Tydlig förbättring av ärr, även svårbehandlade ärr som ice-pick ärr efter akne