Med Hullingar

Trådlyft (icke-kirurgisk ansiktslyftningsprocedurär) en teknik där man använder sig av biologiskt nedbrytbara PDO (Polydioxanone)-trådar som förs in under huden. Denna typ av tråd är densamma som man använder inom kirurgin och tillvägagångssättet för att placera trådarna liknar en injektionsbehandling.

Trådlyft med hullingar ger en omedelbar effekt vid behandlingstillfället från det lyft och positionering av huden som PDO-trådarna med små, fina hullingar ger. Tiden efter behandlingen stimuleras och ökar även elastin- och kollagenproduktionen som en effekt av att PDO-trådarna gradvis absorberas av hudvävnaden. Dessa effekter tillsammans resulterar i en uppstramning, ett lättare lyft och med tiden ökad spänst och elasticitet i huden.

Resultatet kan hålla ca 12- 18 månader men är högst individuellt beroende på levnadsvanor, rökning, hudkvalité osv.

Exempel på några vanliga behandlingsområden:
Kinder
Käklinje
Ögonbryn
Mungipor
Panna
Foxy eyes / cat eyes

Biverkningar
– Rodnad
– Svullnad
– Blåmärken
– Nervpåverkan- sällsynt men behandlingen bör genomföras med trubbig nål för att undvika skador samt med varsamhet och respekt för den gren av ansiktsnerven som går från övre ögonlock och tinningar.
– Asymmetri- de allra flesta är inte helt symmetriska innan behandling men blir mer uppmärksam på asymmetrier först efter behandlingen. Viktigt att din behandlare uppmärksammar dig på detta i samband med behandlingen samt tar före och efter bilder för dokumntation. Utgångsläget är avgörande för slutresultatet. Beroende på hur trådarna placeras och dras skapas olika lyftkrafter och en nogrann planering av de sk vektorerna (dragande krafterna som trådarna skapar) blir resultatet olika.
– ”Dimples”- indragningar och ojämnheter kan skapas om trådarna inte placeras helt rätt och/ eller de dras för hårt. Här är även patientselektionen viktig. Om man är “för tunn” och har avsaknad av volym eller överskottshud är det lättare att få dessa ojämnheter och indragningar.
– Smärta- låggradig till måttlig ömhet obehag inte ovanligt. Sitter oftast i 2-4(-6) veckor.
– Huvudvärk- förekommer efter behandlingen bla då man fäster övre delen av hullingarna i från övre delen av ögonbrynet mot Galean som är en fascia upp till i skalpen.
– Migration- trådarna kan flytta på sig. Detta beror ofta på att hullingarna, som avser att fästa i vävnaden, tar skada och då kan tråden ändra läge.

Eftervård
•Inget smink eller krämer på 24 h på grund av infektionsrisk.
•Undvik att röra området på 24h på grund av infektionsrisk.
•Inga mössor, halsdukar eller annat som ligger mot behandlingsområdet 24h på grund av infektionsrisk.
•Undvik kraftig mimik i området i 1 vecka och använd med fördel botox innan för att trådarna skall kunna sitta kvar där de först placerades.
•Undvik träning helt i 1 vecka. Promenader går fint.
•Sov med högt under huvudkudden första dygnen för att minska risken för svullnad samt undvik om det går att somna på ansiktet i 1 vecka.
•Undvik skrubbning, rakning och kemisk peeling 1a veckan efter behandling.
•Ingen massage i behandlingsområdet på 4 veckor.
•Ingen ultraljudsbehandling, laser eller IPL i området i 4-6 månader.

Pris: 1500kr/tråd. Efter 4 trådar blir priset 1000kr/tråd